Aktuális

Katasztrófaálló iskola hulladékból

Mit tegyünk a nem lebomló, 700 évig is kísérteni képes műanyag palackokkal? Érdemes megnézni, mit alkottak a cunami és tájfun sújtotta Fülöp-szigetek lakói: itt például iskolát húztak fel az elhasznált üdítős PET-palackokból.

Az Ecoblog.it olasz környezettudatos blog a napokban számolt be a Manila közeli San Pablo Laguna városának vállalkozásáról, ahol 560 négyzetméternyi területen építenek rendhagyó iskolát. A beszédes nevű Bottle school projektet a My Shelter Foundation indította. A szervezet kifejezetten katasztrófaálló, fenntartható, azaz helyben fellelhető, újrahasznált vagy újrahasznosított anyagokból készített épületeket tervez, és segít a kivitelezésben – írja a Greenfo.hu környezetvédelmi oldal.

Kép forrása: Bottleschoolproject.org
Kép forrása: Bottleschoolproject.org

 

Olvass tovább!
Napkollektoros iskolák és óvodák Debrecenben 
Te lekapcsolod? Energiahoroszkóp
Zöld gyerekek – A bogaraknak fáj, ha eltapossuk őket?

Az eldobált szemét, műanyag és üveg korábban kezelhetetlen problémának tűnt. Valóban, ha belegondolunk, hogy egy kis palack üdítő tartalmát 7 perc alatt elfogyasztjuk, s a nem lebomló csomagolása meg 700 évig kísért, hulladékhegyek képe lebeg a szemünk előtt. De megvan a megoldás. A palackiskolákkal a szakértők szerint mind az oktatási, mind a környezetvédelmi krízis orvosolható a térségben.

Forrás: Greenfo.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top