Aktuális

Gyilkolásra túl sovány indok a gyógyszer – Soma különvéleménye

Ismerjük a híres Rudolf Steiner-féle mondást: "Beteg a gyerek, gyógyítsd a szülőt!" Tehát gyilkolt a gyerek, vizsgáld meg azt a családot! – Soma Mamagésa kommentálta a hírt, miszerint gyógyszerek mellékhatása miatt lett beteg a pécsi ámokfutó.
Gyilkolásra túl sovány indok a gyógyszer -  Soma különvéleményeOlvass tovább!
500 ember halálát okozhatta a fogyasztószer

A hír: Súlyos mellékhatásokat okoznak azok a gyógyszerek, amelyekkel a pécsi egyetemi lövöldözőt kezelték. Tíz éve az Egyesült Államokban egy kamasz megölte nagyszüleit, és korábban neki is az egyik ugyanolyan készítményt írták fel az orvosok, mint a pécsi gyógyszerészhallgatónak – írja a Magyar Nemzet.
Olyan tablettákról van szó, amelyeknek nemcsak megvonásukkor, hanem már szedésükkor is lehetnek mellékhatásaik. A lap szerint a pécsi egyetemi lövöldöző büntetőperében fordulópontot jelenthetnek azok a szakértői jelentések, amelyek szerint a fiatalember viselkedését jelentősen befolyásolhatták a mentális problémái miatt szedett gyógyszerei. A diák 2009-ben engedéllyel tartott pisztolyával egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített a pécsi egyetem biofizikai tanszékén.

 
soma kv Különvélemény Soma Mamagésától
Ez jól hangzó cím, de a gyilkolásra túl sovány indok a gyógyszer mellékhatásait felhozni. Ismerjük a híres Rudolf Steiner-féle mondást: „Beteg a gyerek, gyógyítsd a szülőt!” Tehát gyilkolt a gyerek, vizsgáld meg azt a családot! Több olyan kultúráról olvastam, ahol ha valaki mentálisan beteg lesz, a sámán (vagy más gyógyító) összehívja az egész családot, napokon át együtt vannak, és mindenkit kikérdez, ki mit érez a másik iránt, vannak-e elvarratlan szálak, elhúzódó harag, rossz érzések stb…
Így gyógyítják a skizofréniát is, ami a feljegyzések tanulsága szerint mindettől gyógyul. Itt mi történik, ha valaki skizofrén lesz, vagy más egyéb mentális betegséget gyárt magának? Gyógyszerrel tömik, és mivel „hülye”, egyfajta kirekesztést, izolálást él meg a családban, környezetében, amitől nyilván még tovább betegszik.
Az az ember, aki ma, a XXI. században a mentális problémáit csupán a gyógyszerektől várja megoldani, saját magát csapja be. Ha egy embert szerető családtagok vesznek körbe, akkor igenis észreveszik, hogy valami baj van a másikkal.
El kell kezdeni figyelni rá, beszélgetni vele, és egymással! Az az anya, aki minderre csak kitárja a karját, és annyit mond: hát nem tudom, mi van a gyerekkel, pedig szedte rendesen a gyógyszereket… Az belül alszik… magának is hazudik, és zárva van a szíve.

Túl sokan alszanak még most is, és ezt igen sokan ki is használják. A gyógyszeripar mindenképpen. A napokban is beszélgettem egy 30-as évei elején járó fiatalemberrel, aki elmondta, hogy évek óta antidepresszánsokat szed. De miért??? Évek óta?? Mért nem állsz le vele? – kérdeztem. Mert az orvos felírta – válaszolta az alvó gyermekember…
Ahogy a beszélgetésből kiderült, az orvosa (gyógyítónak nem nevezem) az elmúlt évek alatt terápiát nem javasolt, ő maga sem csinált, most már csak bemegy felíratni a gyógyszert, mint oly sokan. Úgy látszik, rá sem figyel eléggé a környezete, és ő sem képes magára…
Elképesztő távolságokban vannak emberek a saját és egymás lelkétől! Hogy mi segíthetne ezen? Szerintem be kellene vezetni az iskolákban az önismeretet tantárgyként, aminek a keretén belül különféle stresszoldó technikákat – köztük meditációt – tanítanék nekik. Az orvosi egyetemeken kiemelt helyen kellene a pszichoszomatikának lennie. (Ja, először is meg kellene szűrni, ki a gyógyító!) Néha azt érzem, legszívesebben megráznám az embereket, hogy: Ébresztő!!!!!!!!!!!! – de nem szabad türelmetlenkedni…Több olyan családállítást láttam, ahol gyilkos volt a családban. Nagyon izgalmas folyamat volt megérteni, hogy mi minden volt  a mögött, aki ezt tette, így egyensúlyozva ki a család számláját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top