Aktuális

Topless tüntetnek a prostitúció ellen

Bizonyára nincs melegük a félmeztelenül tiltakozó lányoknak a csípős ukrán tavaszi időben. A fotósoknak viszont megint volt egy jó napjuk.
Topless tüntetnek a prostitúció ellenA pucérság mindent mindent visz 

A kijevi feminista mozgalom újra fellépett: a FEMEN mozgalom tagjai ezúttal azért félmeztelenkedtek, hogy kifejezzék tiltakozásukat a labdarúgó-Európa-bajnokság alkalmával várható fokozott prostitúció ellen: „Prostitúciómentes foci-Eb-t 2012-ben!”

Topless tüntetnek a prostitúció ellenA kijevi székhelyű ukrán feminista mozgalom, amely 2008 óta létezik, arról híres a nemzetközi sajtóban is, hogy tagjai félmeztelenül tüntetve hívják fel magukra a figyelmet. A szervezet magját 18–20 év körüli egyetemista nők alkotják, akik a topless utcai megmozdulásokkal a szexturizmus, a nemzetközi házasító ügynökségek, a szexizmus és más szociális, nemzeti és nemzetközi problémák ellen kívánnak fellépni. A FEMEN tagjai többek között 2010-ben, a választások második körében is tüntettek Kijevben a „demokratikus rendszer manipulációja” ellen. Természetesen topless.
Céljuk, hogy intellektuális és erkölcsi iránymutatást nyújtsanak a fiatal ukrán nőknek, és hogy felrázzák, szociális aktivitásra bírják őket. Úgy gondolják, topless sokkal hatásosabb a fellépésük, mintha ruhában állnának ki. A FEMEN néhány éven belül Európa vezető női mozgalmává szeretne nőni. 2017-re ugyanis egy igazi feminin forradalmat terveznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top