Aktuális

Némettel zárul az érettségi első hete

A német írásbelikkel fejeződnek be erre a hétre az érettségi vizsgák. A legtöbb diák ezúttal is a biztosabbnak tartott középszintre jelentkezett.
Némettel zárul az érettségi első hete S.O.S. ezotippek érettségizőknek

A vizsgázók jelentős része, valamivel több, mint 25 ezer tanuló középszinten vizsgázik pénteken német nyelvből, míg az emelt szinttel csak körülbelül két és fél ezren próbálkoznak.

A német nyelv írásbeli érettségi vizsgája az angolhoz hasonlóan mindkét szinten négy elkülönülő részből áll: az első az olvasott szöveg értése, a második a nyelvhelyességi feladatsor, a harmadik a hallott szöveg értése, az utolsó pedig az íráskészség felmérése.

Középszinten összesen három óra áll a tanulók rendelkezésére, emelt szinten egy órával több.Az íráskészség vizsgarész feladatainak megoldásához mindkét szinten lehet nyomtatott szótárt használni, a többi résznél semmilyen segédeszköz nem használható. Az egyes részeket mindkét szinten egymástól függetlenül értékelik, a javítás-értékelés pedig központilag kidolgozott útmutatók alapján történik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top