Aktuális

Amikor a kocsid megkeresi a benzinpénzt

Túl sokba kerül a kocsid fenntartása? Már létezik egy külföldi honlap, ahol átmenetileg bérbeadásra bedobható a kocsi, mikor a tulajnak éppen nem kell. Így az autó megkeresi a benzinre valót, kérdés, nálunk működne-e.

Egyre népszerűbb az a külföldi portál, amelyen autótulajdonosok kínálják bérlésre saját autójukat. Az online autóbérlő weboldalt tavaly indította el két londoni fiatalember, és mára már több mint 450 brit városban vannak regisztrált gépjárműveik. A rendszerben minden az interneten keresztül működik, a regisztráció ingyenes, de 15 százaléknyi jutalékot szednek be minden bérbeadás után.

Amikor a kocsid megkeresi a benzinpénztAz autótulajdonosakat érdeklődés esetén a rendszer e-mailben értesíti, amelyben a bérlő adatairól és vezetői előéletéről is részletes információkat kapnak. A tulajdonosok tapasztalata szerint az átlagos bérlési idő egy nap, egy kisebb autót már 30-40 fontért (körülbelül 9–12 000 forintért) lehet kölcsönözni ennyi időre.

A brit ötlet valószínűleg azért jött be, mert az ottani autótulajdonosok átlagosan egy órát használják a kocsijukat naponta, míg egy autó éves fenntartása mintegy 5500 fontba, vagyis több mint egymillióba kerül évente. A tulajdonosok 40 százaléka mindamellett kevesebb mint nyolcezer kilométert autózik egy évben, ezért nem csoda, ha egyre többen regisztrálnak a honlapon.

Kíváncsian várjuk, esetleg betör-e hozzánk is a kissé fura kezdeményezés. Te bérbe adnád idegeneknek a saját kocsidat heti pár alkalommal?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top