Aktuális

Hétfőre lesz meleg a Pest megyei iskolákban

Újra meleg lesz abban a 18 iskolában, ahol eddig nem ment a gáz, miután erről megállapodást kötött a Belügyminisztérium, a megyei önkormányzat és a Tigáz.
Forrás: szon.hu
Forrás: szon.hu

Tizennyolc Pest megyei iskolában voltak hidegek eddig a radiátorok, miután a szolgáltató – az intézményeket fenntartó megyei önkormányzat tartozása miatt – kikapcsolta a gázt, így nem tudtak fűteni – ahogy arról a Nők Lapja Café több ízben is beszámolt.

A kormány garanciát vállalt arra, hogy rendezi az érintett iskolák októberi, novemberi és decemberi gázszámláját. Az eddig felgyülemlett tartozás kiegyenlítéséről pedig az önkormányzat és a gázszolgáltató cég fog egyeztetni „abban a tudatban, hogy a kormány és a megyei önkormányzatok között létrejött megállapodásnak megfelelően a megyei intézményeket – így iskolákat is – 2012. január 1-jétől az állam fogja működtetni” – mondta pénteken a miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter.

A kormány még szerdai ülésén utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy oldja meg a több Pest megyei iskolában kialakult tarthatatlan helyzetet.

Az iskolaigazgatók már berendelték a fűtőket, karbantartókat és a többi „segéderőt”, hogy a lehető leghamarabb meleg lehessen a tantermekben – mondta Ambrus András, a megyeháza sajtófőnöke.

A Tigáz azonnali hatállyal megkezdte a Pest megyei oktatási intézményekben a gázszolgáltatás visszakapcsolását. Várhatóan a hét végéig mindegyik iskolában lesz fűtés, és a jövő hét elején már megfelelő körülmények között folyhat az oktatás – tudatta a gázszolgáltató a megállapodás aláírása után kiadott közleményben.

A gázszolgáltató azt is felidézte, hogy idén tavasszal és a nyár folyamán a Pest Megyei Önkormányzat fenntartásában működő iskolákban kikapcsolta a szolgáltatást a felhalmozódott több mint 130 millió forintos tartozás miatt. Tavasszal és nyáron az iskolák működésében nem jelentett akadályt a szolgáltatás felfüggesztése, és a Tigáz bízott abban, hogy ez idő alatt a Pest Megyei Önkormányzat rendezni fogja tartozásait. Sajnos, ezek a törekvések sikertelenek maradtak, így a szolgáltatás nem indulhatott meg.

Tudomásunk szerint a gacsályi iskolában még változatlanul hideg van, a szülők vaskályhákkal próbálják fűteni a hideg termeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top