Aktuális

Még mindig csak a Nap fűti a gacsályi iskolát

Bár Pest megyében rendeződni látszik a helyzet, még mindig van olyan iskola, ahol kabátban ülnek a tanórán a gyerekek.
Forrás: www.szon.hu
Forrás: www.szon.hu

Szúrópróbaszerűen leellenőriztük, és igaz: már tényleg nem fáznak abban a 18 iskolában, ahol a múlt héten még nem volt fűtés – legalábbis Cegléden, Monoron és Ráckevén ez a helyzet. Ehhez az kellett, hogy a kormány beszálljon az önkormányzat és a gázszolgáltató közti egyeztetésbe, ugyanakkor a Szabolcs megyei Gacsályon még mindig fűtetlen tantermekben, kabátban, sapkában fáznak a gyerekek az egyre hidegebb októberben.

Mint a gacsályi önkormányzat egyik munkatársától hétfő délelőtt megtudtuk, az iskolában egyelőre semmi nem változott a körülményekben ahhoz képest, amiről a múlt héten már beszámolhattunk: reggelente egy-másfél órát fűtenek azokkal a vaskályhákkal, amiket ideiglenesen betoltak a tantermekbe, aztán csak a napsütés melegére hagyatkoznak.

Megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot az illetékes önkormányzati államtitkársággal, mert a gacsályi polgármester állítja, hogy már több hónappal ezelőtt tájékoztatta őket a helyzetről. Egyelőre várjuk a hivatalos választ arra, hogy miért nem tesznek lépéseket a gacsályi iskola fűtésének helyreállítása érdekében ugyanúgy, mint ahogy azt a Pest megyei iskolák esetében tették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top