Aktuális

Kóbor cica gyógyította meg az autista kisfiút

Az elhagyott kóbor cica nagy változást hozott az angol család életébe: Fraser, a 4 éves autista kisfiú mindennapjait azzal teszi szebbé és kiegyensúlyozottabbá, hogy a fiú gyakori rohamait jelenlétével szünteti meg. Amióta ő a ház új lakója, a család élete megváltozott, Fraser pedig élheti a gyerekek mindennapi életét.

forrás:.dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

Billy, a macska sorsa hányatott volt, előző gazdája elhagyta, így került végül a Booth családhoz. Az első találkozás a kisfiú és a cica között viszont rögtön igazán jól sikerült: a macska azonnal a gyerek hasára feküdt, és ott kezdett dorombolásba, Fraser pedig gyorsan kijelentette, hogy mostantól az állat is a családjuk tagja már. Azóta elválaszthatatlanok.

A kisfiúnál 18 hónapos korában diagnosztizálták az autizmust. Egyértelmű volt, hogy baj van, hiszen nem reagált a kommunikációra, a játékokra, sokat sírt, nem fejlődött úgy, ahogyan életkora alapján kellett volna. A diagnózist követő terápiák sokat segítettek, de a mindennapi feladatokkal még mindig vannak problémái, ezek okozzák általában a dühkitörést és a könnyeket.

A macska az ilyen feszült és nehéz pillanatokban azonnal odamegy hozzá, dorombolni és bújni kezd, fejét odafúrja a kisfiúhoz, ezzel nyugtatva meg őt, és csökkentve a kicsiben növekvő stresszt. És akkor is mindig a közelben marad, ha Fraser a kertben játszik. Figyel rá, körülötte sétál és fekszik, mintha az őrangyala lenne. A család pedig kiegyensúlyozottabb, boldogabb, mint valaha, és tudják, egyik legjobb döntésüket hozták meg, amikor az állatot és a kisfiút megismertették egymással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top