Aktuális

Itt az első transzvesztita Barbie

A baba nem kerül a játékboltokba, mivel nem gyerekeknek készült.

A Barbie baba az elmúlt fél évszázadban szinte minden volt már bikinis buta szőkétől az elnökjelöltig, transzvesztita azonban eddig még nem. A gyártó azonban elérkezettnek látta az időt, hogy piacra dobja az első transzvesztita Barbie-t. A baba a Philippe és David Blond divattervező-párossal együttműködésben készült, akik közül az előbbi maga is gyakorló transzvesztita.

A transzi Barbie és a tervező
A travi Barbie és jobbra egyik tervezője

 

Cathy Cline, a Mattel marketingalelnöke egy sajtónyilatkozatában elmondta, a travi babával azt akarják kifejezni, hogy Barbie továbbra is feszegeti a határokat, és nem érdekli, hogy mások mit gondolnak róla. Philippe Blond ugyanitt hozzátette, hogy a divat lényege az önkifejezés, ő pedig abban hisz, hogy mindenkinek, minden áldott nap ragyogónak kellene éreznie magát. 

Itt az első transzvesztita Barbie

 

Az ötlet teljesen rendben is van, ugyanakkor tény, hogy a babáról, ha nem tudnánk, ránézésre véletlenül sem mondanánk meg, hogy transzvesztita. Leginkább ugyanis csak a sminkje idézi a transzvesztiták jellegzetes arcfestését, viszont ugyanazt a valószínűtlenül girhes egyentestet kapta, mint a hagyományos Barbie-k, pedig ha már, akkor e tekintetben is érdemes lett volna utalni arra, hogy a baba tulajdonképpen egy női ruhás férfit mintáz.

A szülőknek viszont nem kell felháborodniuk, és azon agyalniuk, hogyan magyarázzák el a gyereknek az új baba identitását, mivel a játékboltokba nem jut el a travi Barbie, azt ugyanis elsősorban felnőtt gyűjtőknek szánják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top