Aktuális

Megvan a második magyar arany!

Pálos Péter asztaliteniszező először vesz részt paralimpián, és rögtön aranyérmes lett.

Sors Tamás után megvan a második aranyérmesünk a londoni paralimpián: Pálos Péter asztaliteniszező a 11-es kategória hétfői fináléjában legyőzte dél-koreai ellenfelét.
A huszonhét éves, enyhén értelmi fogyatékosok között játszó, háromszoros világ- és Európa-bajnok először vesz részt paralimpián. Csapatunk harmadik érmét, egy bronzot a cselgáncsozó Szabó Nikolett szerezte meg.

Megvan a második magyar arany!

Péter hét közben Budapesten edz, hétvégente pedig egy német csapathoz vonatozik játszani. Amikor megnyerte a döntőt, lejtett egy táncot: tartott egy kis electric boogie bemutatót a közönségnek – így jött ki belőle az elmúlt év összes feszültsége.
– Kemény időszakon vagyunk túl – mondja edzője, Aranyosi Péter, utalva arra, hogy Péter felkészítése speciális állapota miatt egészen más volt, mint a többieké. – A nap huszonnégy órájában számíthatott rám, rengeteget beszélgettünk. Nála a lelki felkészítés fontosabb volt a fizikainál – magyarázza az edző.

Az elmúlt öt évben döntőbeli ellenfele volt az egyetlen, aki meg tudta őt verni, de most nem ártott, hogy már a csoportmérkőzések során veszített vele szemben, mert így „nem nyomta Pétert a teher”, felszabadultan tudott játszani.

– Úgy készültem, mintha ez is egy átlagos verseny lenne – meséli a friss bajnok –, amikor viszont megérkeztem Londonba, hamar kiderült, hogy az itteni hangulat nem hasonlítható egyetlen más versenyemhez sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top