Aktuális

Öt hónap után jött rá, hogy lottómilliomos lett

Hónapokig kerestette a lottótársaság azt, aki megnyerte az 5 milliárdos főnyereményt. A háromgyerekes asszony az utolsó pillanatban jelentkezett.

5 milliárd forintnak megfelelő összeget nyert a lottón egy 69 éves nő az Egyesült Államokban, csakhogy nem tudott róla: a szelvény a kocsija kesztyűtartójában hányódott, miközben a háromgyerekes asszony, Julie Cervera alig tudta kifizetni villanyszámláját, etetni a családját, sőt a kábeltévét már ki is kapcsolták nála.

Eközben a lottótársaság már a médiában kerestette a nyertest, még a felvételt is közzétették, amin az illető szelvényt vásárol. A képen a nő lánya látható: szerencsére valaki felismerte, és eljuttatta a még májusban készült fotót a nyertesnek. „Először azt hittem, hogy bankot rabolt, mivel nem láttam a szavakat a felvétel tetején” – mondta boldogan Cervera, aki állítólag három szemüveget is felvett, hogy végre elolvashassa azt, hogy nyert. Méghozzá 23 millió dollárt!

Öt hónap után jött rá, hogy lottómilliomos lett

Mint kiderült, lánya annak idején az ő kérésére vette a szelvényt, ám a nő nem volt túl gondos: „Legalább kétszáz lottószelvény hever szanaszét a házamban, soha nem ellenőriztem, nyertem-e.”

A három felnőtt gyermek anyja, akinek hat unokája is van, még éppen időben jelentkezett a hét végén a nyereményért, november 26-án ugyanis lejárt volna a pénz felvételének határideje.
Cervera, aki 20 éven át rokkantsegélyből élt, gyermekeit és nagybátyját fogja támogatni az összegből. „Magamnak csak egy pár új tornacipőt szeretnék” – hangoztatta.

Esete nem egyedülálló: az AP amerikai hírügynökség szerint az elmúlt évben 20,5 millió dollárnyi nyereményért nem jelentkeztek a lottónyertesek az Egyesült Államokban…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top