Aktuális

Szombaton vége a fagyos időnek!

Már csak egy napot kell kibírni az enyhülésig. Aki érzékeny a melegfrontra, az szürcsöljön jázmin- vagy levendulateát.

Szombaton vége a fagyos időnek!A magasban enyhébb és nedvesebb léghullámok érkeznek felénk, írja az Országos Meteorológiai szolgálat, ami azt jelenti, hogy már csak egy napot kell kibírni, és jön egy kis enyhülés. Még a péntek estére kell felvérteznünk magunkat, mivel ma éjjel –15 fok is lehet, de a –5 és –12 közötti hőmérséklet a legvalószínűbb.

Szombaton napközben viszont már plusz öt fok is lehet, és várhatóan nem megyünk sehol mínuszba. Éjszaka is barátságosan enyhe időjárás valószínű, legrosszabb esetben is csak –3 fokot ígérnek. E mellé viszont borús ég jár majd hétvégére, az ország nagy részén esni fog. Ebből havazás északon–északkeleten lehet, máshol inkább esőre, havas esőre vagy ónos esőre számíthatunk.

Melegfront ellen jázmin és levendula

Mivel a napokban erős melegfronti hatás terheli a szervezetet, az érzékenyeknél fokozódnak a migrénes panaszok, figyelmeztet Bánhegyi Marianna, a Meteo Klinika meteogyógyásza. Jelentősen csökkenhet a koncentrálóképességünk, tompának, figyelmetlennek érezhetjük magunkat, ismét jelentkezhetnek alvászavarok.

Bánhegyi Marianna szerint megfelelő odafigyeléssel csökkenthetőek a kellemetlen tünetek. A migrén ellen ajánlott jázminos zöld teát fogyasztani, ami kiválóan frissít, javítja a koncentrálóképességet. Gyerekeknek fejfájás csillapítására és az éjszakai nyugodt alvás biztosításához adjunk levendula- vagy kamillateát. Ezekben a napokban részesítsük előnyben a gabonákból, szárnyasokból készült ételeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top