Aktuális

Kettős front kínozza a fejfájósokat

A héten további hóesés várható, de hétvégére hosszabb napsütést is ígér a meteorológia. A frontérzékenyekre viszont rájár a rúd.

Egész jó híreink vannak: a héten marad a hó, sőt még több jön (már akinek ez jó hír): szerda éjfélig még 15 centiméternyi várható, de egészen vasárnapig hópihe-ikonokkal van tele minden előrejelző oldal.
Még jobb, hogy mindenféle eső meg ónos eső meg hasonló kellemetlenség csak csütörtökig társul a hóhoz, péntektől már tiszta lesz az égbolt, sőt néhol vasárnapra verőfényes napsütést ígérnek.
Nem lesz szörnyen hideg: mínusz 4-nél durvább számok sehol nem olvashatók.

Kettős front kínozza a fejfájósokat

Szerdán viszont még várható csapadék és köd is: utóbbi miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nyugati felében nyolc megyére adott ki figyelmeztetést.
A déli-délutáni óráktól a Dunántúl nyugati megyéiben (nagyobb valószínűséggel Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében) havazás várható, míg a Dunántúl déli megyéiben eső, havas eső valószínű. A Dunántúl északi megyéiben főként éjjel egyre gyakrabban fordulhat elő havazás. Az esti, éjszakai órákban a Dunántúl nyugati részén egyre intenzívebbé válik a havazás – az autósok különösen vigyázzanak.

A Meteo Klinika meteogyógyásza arra hívja fel a figyelmet, hogy a délkeletre érkezett enyhébb levegő kedvez a kórokozók terjedésének, a megterhelő időszakban legyengült immunrendszer pedig kevésbé ellenálló a vírusokkal szemben.
Ráadásul jelenleg kettős fronthatás érvényesül, ami napokon keresztül fennmarad, egészen péntekig, tehát a hideg- és a melegfrontra érzékenyek is tünetekre – görcsös, illetve migrénes fejfájásra, levertségre – számíthatnak, emellett a kevés napsütés is fáradékonyabbá tesz minket.
Bánhegyi Marianna meteogyógyász szerint méz rendszeres fogyasztásával fokozhatjuk a szervezet ellenálló képeségét, és a napi egy csésze teába kevert csillagánizs segít a vírusok elleni védekezésben. Frontok okozta fejfájásra is van ötlete: „A felnőttek borsmentából, levendulából és citromfűből főzzenek teát, a gyerekeknek kamilla- és levendulafőzetet adhatunk. Fontos, hogy ilyenkor könnyű, zöldségalapú vagy húsmentes ételeket fogyasszunk, kevesebb fűszerrel.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top