Aktuális

A Harlem Shake 2013 Gangnam Style-ja

Erre az évre is jut egy táncos mém. A zene hasonlóan idegesítő, a koreográfia egyszerűbb, mint a Gangnam Style-é volt.

Bár a Harlem Shake mint táncstílus 1981 óta létezik, és számos hiphopelőadó videoklipjében találkozhattunk már vele, mégis mostanáig kellett várnunk arra – már ha valaki várta –, hogy kitörjön a Harlem Shake-őrület.

 Az eredeti videó

Február elején egy Filthy Frank nevű videoblogger feltöltött a YouTube-ra egy filmecskét, melyen latexruhába bújt emberek rázzák egy New York-i DJ, Baauer még tavaly készült Harlem Shake című számára.

 Irodai változat

Az azóta eltelt bő két hétben az eredeti videót több mint 4 millióan nézték meg, és persze rengetegen elkészítették a maguk verzióját. Baráti társaságok, iskolai osztályok, egyetemi évfolyamok, munkahelyi kollektívák, családok, sőt tűzoltók és katonák is lelkesen ropják a Harlem Shake-et, de készült már víz alatti, sőt rajzfilmes változat is.

 Családi Harlem Shake

A koreográfia nagyon egyszerű: a videó első 15-20 másodpercében a társaság egyetlen tagja táncol kissé darabos mozdulatokkal, miközben a többiek ügyet sem vetnek rá, majd a következő snittben már az egész társaság eszelősen rázza magát a zenére.

 Láttál már norvég katonákat táncolni?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top