Aktuális

Hétvégén még fagyhat is

Borús, esős, lehangoló időt jósolnak hétvégére, ezért kényeztessük magunkat mozizással vagy fürdőzéssel, hogy feltöltődjünk.

Pénteken is marad velünk a borús, tocsogós idő, csak a Dunántúlon élők olyan szerencsések, hogy pár órára kisüthet felettük a nap – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében. Főleg keleten–északkeleten eső is várható, néhol nagyobb mennyiségben, de aztán holnap arrafelé valószínű kevéske napsütés. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 7 és 14 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Hétvégén még fagyhat is

Miközben áradnak a folyók, és a földeken áll a belvíz, hétvégén is borús időben kelhetünk, és több helyen eső fokozza az őszies hangulatot. Vasárnapra némileg javul a helyzet, a sok felhő mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra és kevesebb esőre készülhetünk. A nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, éjszaka még kicsit fagyhat is, –2 és +4 fok között változhat a hőmérséklet.

Lehangol az időjárás

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése arra figyelmeztet, hogy mivel pénteken először melegfronti, majd kettős fronthatás érvényesül, fájhat a fejünk, sajoghatnak az ízületeink, vagy ingadozhat a vérnyomásunk.

Emellett a fényszegény, esős idő lehangoltságot, bágyadtságot okozhat, ezért kényeztessük a szervezetünket vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételekkel. Ilyenkor eshet igazán jól a lelkünknek egy gyógyfürdőzés, vagy akár csak egy illóolajos kádfürdő otthon, de jót tehet egy kis mozizás vagy egy spirituális előadás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top