Aktuális

Interneten cserélnek gazdát a felesleges ételek

Rengeteg kaját dobunk a szemétbe – ez ellen hozták létre az osztrákok az ételmegosztó portált. Ahol gazdát találhatunk – mondjuk nyaralás előtt – a felesleges tejfölünknek.

Egy doboz tejföl, egy fél hagyma, némi tojás – néha bizony túlvásároljuk magunkat, és nem jut az eszünkbe, hogy körbe csengessük a szomszédokat, hátha kell nekik. Az osztrákok, akik évente 157 ezer tonna kaját dobnak a szemétbe, kitalálták a myfoodsharing.at oldalát, ahol a felesleges, de még nem lejárt szavatosságú élelmiszerek találnak új gazdára.

Interneten cserélnek gazdát a felesleges ételek

Ha valaki egy vendégség előtt túl sokat vásárolt be, ha nyaralás előtt ki akarja üríteni a hűtőszekrényt, vagy ha egy kereskedő nem tudja eladni a már nem egészen friss árut, az ötletgazdák szerint ők adhatják oda az ételt olyanoknak, akik a hétvégén nem találnak nyitva tartó üzletet, vagy akik anyagi okokból rászorulnak.

Sajnos mi, magyarok is rengeteg ételt dobunk a szemétbe, akár egész menüsorok végzik méltatlanul. Íme néhány tipp, hogy ne vásárold túl magad!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top