Aktuális

Szoknyában dolgoznak a férfi vasutasok

Így tiltakoznak a nem épp emberbarát öltözködési előírások ellen.

Második hete szoknyában járnak dolgozni az egyik svéd vasúttársaság férfi mozdonyvezetői. Nem azért, mert felcsaptak nőimitátornak, hanem mert a cég öltözködési kódexe szerint az alkalmazottak kizárólag szoknyában vagy hosszúnadrágban dolgozhatnak, a rövidnadrág még a nyári hónapokban is tilos. A vonatok vezetőfülkéiben viszont akár 35 fokig is felszökik a hőmérséklet nyaranta, ami hosszúnadrágban elviselhetetlen. A szoknyaviseléssel azt akarják elérni, hogy a vezetőség változtasson az egyenruha-viselésre vonatkozó szabályzaton. (Hasonló szabályozás miatt Magyarországon is előfordult már „rövidnadrágos sztrájk”.)

Forrás: dn.se / BBC
Forrás: dn.se / BBC

A vasúttársaság illetékesei nem léptek fel az akció ellen, mivel ha megtiltanák a férfi alkalmazottaknak a szoknyaviselést, az diszkriminációnak minősülne. Közölték ugyanakkor, hogy hajlanak az öltözködési szabályzat újratárgyalására, ám erre a nyáron már nem, leghamarabb csak szeptemberben kerülhet sor. Addig marad a szoknya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top