Aktuális

Így tegyél félre kevés fizetésből

Sokszor nem tudunk félretenni a fizetésünkből. Nos, nem számít, mennyi keres az ember, ugyanis nem ettől függ, hogy tudatosan kezeljük-e a pénzügyeinket. Segítünk!

Így tegyél félre kevés fizetésbőlHa készhez kapsz havi 160 ezer forintot, vagy akár havi 300 ezret, a lényeg ugyanaz: tudatosan oszd be, és tegyél félre minden hónapban. Egyesek szerint a legjobb és legkönnyebb megoldás, ha fizetésed 5-10%-át mindig félreteszed. Vagyis már azzal számolsz, hogy az az összeg nincs. Elkülöníted, egy másik folyószámlán gyűjtöd minden hónapban addig, amíg egy nagyobb összeget nem kapsz, amit már érdemes befektetni, állampapírba.

Viszont ha mondjuk 160 ezer forint helyett minden hónapban csak 144 ezer forintból lehet gazdálkodni, az sokszor rémisztő lehet. Ilyenkor egyszerűen vedd végig, hogy a félretett 10%-ot hol és hogyan tudod megspórolni a kiadásaidban.
Számos cikkben elmeséltük, hogyan tudsz spórolni az iskolán, a tisztítószereken, a munkába járáson, a telefonáláson, vagy éppen a légkondihasználaton…  Válassz ki hármat-négyet, amin bejön a félretett pénzed ára, és nem fogod megérezni azt, hogy „kevesebbet keresel”, viszont egy, vagy akár két év múlva már szép összeget fektethetsz be. 

További cikkek:
Spórolós tippek hó végére
Mikor és miért éri meg állampapírt vásárolni?
Pénzügyi segítség – a szakértő válaszol!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top