Aktuális

Női szóvivővel nyomul a Hamasz

Mindenkit meglepett a radikális palesztin szervezet.

Forrás: newz.widmi.com
Forrás: newz.widmi.com

Váratlan lépésre szánta el magát a Hamasz: fennállása óta először nevezett ki női szóvivőt – számolt be a CBSNews. A 23 éves újságíró, Iszra Almodallalnak – aki folyékonyan beszéli a brit angolt, ráadásul elvált, s egyedül neveli négyéves kislányát – korábban nem volt semmilyen kapcsolata a Hamasszal. Ezentúl ő felel a Gázai övezetet irányító iszlamista szervezet kommunikációjáért.

Almodallal kinevezése volt az utolsó intézkedés a Hamasz új kommunikációs vezetése által hozott újítások, komoly változtatások sorában. A palesztin szervezet egy fiatalabb, high-tech terén otthonosabban mozgó személyre szerette volna bízni a szóvivői posztot, és a gyengébbik nemből keresett egy arcot, mondván: a „nők is partnerek a társadalmunkban”. A meghirdetett állásra nagyon sok hölgy jelentkezett, végül Almodallalra esett a választás. Minden bizonnyal előnyt jelentett számára, hogy Nagy-Britanniában töltötte a tiniéveit, a palesztin szervezetnek pedig nem titkolt szándéka, hogy javítsa a Hamasz megítélését a nyugatiak szemében. A fiatal újságíró kinevezésével egy időben a radikális szervezet elindította új, hivatalos honlapját.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top