Aktuális

Geszti és Nagy Ervin nem akar több erőszakot

Tiltakozhatnak monoklis nők a családon belüli erőszak ellen, de talán semminek nincs olyan nagy hatása, mint amikor férfiak szólalnak fel a nők védelmében.

Én nemet mondok a nők elleni erőszakra. És te? – teszi fel a provokatív kérdést férfiaknak és nőknek Geszti Péter, Kiss Gergő és Nagy Ervin a Carbon Group, a Café PR, a NANE és az AVON új videókampányában.

Évente több ezer nő veszíti el születendő gyermekét, negyedüket a várandósság alatt is bántalmazzák. Minden negyedik elvált nővel előfordult, hogy korábbi férje házassága során megerőszakolta, és minden tizedik nőt és gyermekét bántalmazzák családjukon belül.

Az elhallgatott, mégis országosan jellemző probléma ellen tiltakoznak most Gesztiék, csak előbb még képletesen összetépik a „Pénz számolva, asszony verve jó” feliratú falvédőt.

„A férfiak saját környezetükben sokat tehetnek a családon belüli erőszak ellen azzal, hogy nem hunynak szemet elkövető férfitársaik viselkedése felett, s nyíltan elmondják a véleményüket erről a témáról” – mondták el a kezdeményezők.

Kérdés, hogy mikor nyílik erre alkalma bárkinek, hiszen e tettek többnyire falak közé zártan zajlanak, kevés az az elkövető, aki mások előtt is vállalná a viselkedését. Ettől persze bízhatunk abban, hogy az egyre többet mondogatott üzenet előbb-utóbb „átmegy” – kisembernek, parlamenti képviselőnek egyaránt.

Egy Facebook-applikáció segítségével te is nyíltan nemet mondhatsz. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top