Aktuális

Kevés a nő a leggazdagabbak között

Az eredmények a kutatókat is meglepték.

A világ leggazdagabb embereinek mindössze 10 százaléka nő – derült ki a Spear’s magazin felméréséből.

A multimilliomosok között Portugáliában a legmagasabb a nők aránya: 23,8 százalék, ezt követi a Fülöp-szigetek 21 százalékkal, majd Peru 18,3 százalékkal. A top 10-be bekerült továbbá Hongkong,  Törökország, Izrael, Szingapúr, Thaiföld, Spanyolország és Olaszország is.

A legkevesebb női multimilliomost a vizsgált országok közül Japánban találták, ahol a leggazdagabbak csupán 3,7 százaléka nő. Szaúd-Arábiában az arány 3,8 százalék, Mexikóban pedig 5,3 százalék.

Mint Josh Spero, a magazin szerkesztője elmondta: a feltörekvő ázsiai országok üzleti életében ma már nem érvényesek a nemi megkülönböztetés régimódi formái, ezért tudnak jobban érvényesülni a nők. Őket is meglepte azonban, hogy olyan államokban, mint például Új-Zéland, Belgium vagy Hollandia, nem magasabb a nők aránya a leggazdagabbak között, hiszen a liberális politika és a gazdasági berendezkedés miatt feltételezhető lenne a vagyon igazságosabb elosztása is.

Magyarország nem szerepel a vizsgált országok listáján.

Forrás: Spear’s

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top