Aktuális

Folyamatosan takarítják a havat Budapesten

A főváros útjain 116 hóeltakarító és síkosságmentesítő gép dolgozik.

Így vigyázz az egészségedre a nagy hidegben!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján délelőtt 3-4 centiméter hó hullik Budapesten, és délután is várható havazás, de az már nem lesz számottevő. A hőmérséklet -2 fok körül alakul.    

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. hajnal óta a legmagasabb készültségi fokozatban végzi munkáját. A munkagépek első ütemben az 1200 kilométernyi főútvonal-hálózaton takarítják a havat, és síkosságmentesítenek. Elsőként a hidakat, a felüljárókat, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as és az M5-ös autópálya, valamint a 2-es, a 6-os, a 10-es és a 11-es főközlekedési út fővárosi bevezető szakaszát, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszait, az autóbusz- és főközlekedési útvonalakat, a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utakat tisztítják meg.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top