Aktuális

103 km/órás széllel érkezett a vihar

A tavalyi bénító havazás után az idei március 15-én mindenki jobban odafigyel az időjárásra, ezúttal szélvihar kíséri az ünnepet, de Martonvásárnál porvihar is támadt, és a Börzsönyben picit havazott.

“Itt a szélvihar” – jelentette az Időkép 15:09-kor, és az Országos Meteorológiai Szolgálat által jósolt négy óránál korábban megerősödött a szél Budapesten is, ablakokat csapkodott, kukákat borogatott, és lehűlt a levegő. “Egy gyors mozgású hidegfront érte el hazánkat, 80-100 km/órás lökéseket hozva magával” – szól az Időkép jelentése.

Porvihar, havazás a hegyen

Emellett arra figyelmeztettek, hogy az elmúlt napok száraz időjárása miatt porvihar is kialakulhat, és Martonvásár mellett azóta meg is figyeltek egyet, de a Börzsöny legmagasabb pontján egy kis hó is hullott. A délnyugati területek kivételével még mindig másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A Széchenyi-hegyen délután 109 km/órás szelet mértek, és az Időkép széltérképén látszik, hogy délután 14:05-kor Budapesten 103 km/órás szelet jeleztek:

Forrás: Időkép
Pestnél 103 km/órát mutat a térkép délután 14:05-kor Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top