Aktuális

Egymilliót csalt ki babakocsis trükkel

Pofátlan módszerrel húzott le embereket egy fiatal nő: nem létező babaholmikat kínált eladásra a neten.

Egy huszonnégy éves nő tavaly óta hirdetett babakocsikat, babaruhákat és egyéb gyermek-használatitárgyakat népszerű hirdetési portálokon, de a vételár átutalását követően a termékeket nem küldte el, és a pénzt sem utalta vissza. hatvanegy sértettnek mintegy 970 ezer forint kárt okozott írja a A Fejér megyei főügyészség sajtóközleménye.

A nő büntetlen előéletű, mostanra előzetes letartóztatásban van. Termékei nem is voltak: a netről töltött le a fotókat. Hogy ne lehessen azonosítani, különböző felhasználóneveket, változó elérhetőségeket, e-mail címeket, telefonszámokat adott meg, így tartotta a kapcsolatot a vevőkkel.

A kicsalt pénzből mindössze húszezer forint maradt.

Korábban már volt egy ügye, akkor ismerősét lopta meg: együtt vásároltak, és ő fizetéskor megfigyelte az illető PIN-kódját, majd telefonnal lefotózta a kártyát és később tizenhétszer vásárolt az adatokkal netes oldalakon. Szimpatikus barát…

Az ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kérte. A Büntető törvénykönyv a vádlott által elkövetett legsúlyosabb bűncselekményt 3 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni, a büntetési tétel felső határa a halmazati szabályok szerint 4,5 év.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top