Aktuális

Dugó, felújítás – ezeket az utakat kerüld el a következő hetekben a fővárosban!

Hétfő reggel műszaki okok miatt nem járt a 3-as metró, lerobbant az egyik jármű a Budapest–Szentendre HÉV-vonalon, délutánra pedig beszakadt a Lánchíd budai hídfőjénél az útpálya. Ezek csak a napi, előre nem kiszámítható káoszhoz tartoznak Budapesten. Most összeszedtem, mire számíthat az autós vagy tömegközlekedő, ami miatt szívás lesz az életünk a következő hónapokban.
  • A beszakadt útburkolat miatt a 105-ös és a 16-os busz hétfő délután az Erzsébet hídon át közlekedik. Dugók, kerülőutak, satöbbi. A BKK a türelmünket kéri. 
  • A május 23–24-ei hétvégén a 18-as, a 19-es és a 41-es villamos nem közlekedik, a 61-es pedig csak a Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér közötti ágon jár. A villamosokat autóbuszok pótolják. (A kiesés oka a Rudas gyógyfürdőnél létesülő új villamos-megállóhely építése.)
  • Június közepétől augusztus végéig ismét csak a Margit hídig jár a HÉV, meg kell ugyanis erősíteni a HÉV-alagutat. A vágányzár idején pótlóbuszok viszik majd az utasokat az ideiglenes végállomás és a Batthyány tér között.
Forrás: BKK/Facebook-oldala
Forrás: a BKK Facebook-oldala
  • A Nyugati tér felújítása múlt kedden indult és három hónapig tart. Emiatt áthelyezték a villamospótló busz megállóját, valamint lezárták az aluljáró felét.
  • Javában tart a Széll Kálmán tér felújítása is, ami a főváros kiemelt beruházása. 2016 tavaszára ígérték a befejezését. A rekonstrukció miatt a környéken szinte az összes megállót át kellett helyezni. A metró szerencsére közlekedik.
  • 4-es, 6-os villamos vonalának felújítása, aminek elvileg május utolsó hetében vége.
  • Na és a Bem rakpart részleges, illetve – a Batthyány tér és a Bem tér között – teljes lezárása a budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódó vágány- és közműépítés miatt. Az eredmény ugyanaz, mint máshol: dugó és enyhe káosz nap mint nap.

De nézzük a történet jó oldalát. Szebb lesz a főváros, modernebb lesz, és főként egyszer vége lesz a jelenlegi projekteknek. Más kérdés, hogy rögtön utána indul a következő rekonstrukció, a tervek szerint például a 4-es, 6-os villamos további szakaszának felújítása az Oktogon és a Blaha Lujza tér, valamint a Népszínház utca és a Rákóczi tér között…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top