Aktuális

Komoly bírságra számíthat, aki elmulasztja a parlagfű irtását

A parlagfüvet még a virágzás előtt ki kell irtani, figyelmeztet a Földművelésügyi Minisztérium. Komoly bírságra számíthat, aki június 30-ig nem tesz eleget a kötelezettségének.

A parlagfű elleni védekezést a virágzás előtt el kell kezdeni – figyelmeztet a Földművelésügyi Minisztérium. A védekezési kötelezettség elmulasztását az illetékes hatóság 15 ezer és 5 millió forint közötti bírsággal sújthatja.

Június 30 után bírságra számíthat, aki elmulasztja a parlagfű írtását

A földtulajdonosoknak és földhasználóknak június 30-ig el kell végezniük a parlagfű irtását, megakadályozva a virágbimbók kialakulását. A parlagfű jelenleg is csírázik az országban, a növények fejlettsége eltérő, a legfejlettebb növények már 30-35 centiméteresek.

A parlagfű elleni védekezés minden évben nagy kihívás elé állítja a gazdálkodókat, ezért a minisztérium javasolja, kérdéseikkel forduljanak a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi szakembereihez, vagy a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara tagjaihoz, akik segítenek a parlagfű elleni védekezés leghatékonyabb és legmegfelelőbb módszereinek kiválasztásában.

További cikkek parlagfű témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top