Aktuális

Zsaruellátó: a Röszkén dolgozó rendőröknek gyűjtenek ételt és italt

Kimerültek a Röszkén szolgáló rendőrök. Az ellátásukra vonatkozóan pedig felemás információk látnak napvilágot. A civilek most nekik gyűjtenek élelmiszert. Délután kettőkor indul az első szállítmány.

“A srácok erejükön felül végzik a munkájukat a menekültáradatban. Az összefogás nekik is jár. Étel-ital ellátmányt gyűjtünk és viszünk nekik! Csatlakozz!” – ez áll a Zsaruellátó Facebook-csoport felhívásában.

Szombaton az ORFK szóvivője arról számolt be, hogy naponta 5000 kalóriát tartalmazó ételt kapnak a déli határszakaszhoz vezényelt rendőrök. A rendőrség közleménye arról adott tájékoztatást, hogy a két váltásban dolgozó rendőrök naponta háromszor étkeznek, egyszer meleg és kétszer hideg élelmet kapnak. Ezután nyilatkozott az Indexnek egy névtelen rendőr, aki arról beszélt, lehet, hogy vannak olyanok, akik tényleg kapnak ételt, de ő és a kollégái se találkoztak még ilyennel.

Az alábbi cikket követően szervezték meg civilek, a Zsaruellátó csoportot, a Röszkén szolgáló rendőröknek akarnak segíteni.

“Úgy döntöttünk, hogy itt az ideje, hogy erejükön felül szolgáló srácokért is összefogjon az ország lakossága, azaz Mi és Ti, ahogyan azt már megtettük/megtettétek sok esetben. Szolgáljuk és védjük azokat, akik minket mindennap!

Az első transzport gyűjtőhelye
2015. 09.13. vasárnap, 13.00 Budapest, Népligeti felüljáró alatti parkoló

Indulása: 14.00 óra ugyaninnen. Bármi történik, 14 órakor tényleg elindulunk, a lényeg, hogy a srácok uzsonnáját, vacsoráját már ma megoldhassuk, kérlek, legyetek pontosak!” – olvasható a csoport oldalán.

Egyébként Makula György, az ORFK kommunikációs szolgálatának főosztályvezető-helyettese cáfolta azt a hírt, hogy akadozna a rendőrök ellátása a déli határon. Ezt már a delmagyar.hu írta.

Zsaruellátó: a Röszkén dolgozó rendőröknek gyűjtenek ételt és italt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top