Aktuális

Ha nem tartod be a mobilhasználat íratlan szabályait, így járhatsz!

A mobil használatnak vannak íratlan szabályai, egyetértünk? Kezdjük a csengőhanggal. Ha már ragaszkodsz a kedvenc zeneszámodhoz, és azt állítod be, legalább ne maximális hangerőn üvöltsön bele mondjuk egy orvosi rendelő várójában a békésen, csendben várakozók fülébe.

A mobiltelefon lényege a gyors, azonnali és nagy távolságokat átívelő kommunikáció lehetősége, és nem az, hogy nagy monológokba fogjunk unalmunkban egy emberekkel tömött buszon akár. Ha zsúfolt helyen csörög, és felvesszük, igyekezzünk kerülni a magánügyekkel kapcsolatos intim beszélgetéseket, a káromkodással és vérmes megjegyzésekkel teletűzdelt körmondatokat, továbbá a pénzzel, a szexualitással és a test működésével kapcsolatos témákat. Vegyük tudomásul, hogy a múzeumokban, galériákban, templomokban, könyvtárakban és kórházakban tilos a mobilhasználat.

Martha Castro washingtoni urológus-nőgyógyásznál akkor telt be a pohár, amikor az egyik női páciensének végbéltükrözés közben csörgött a mobiltelefonja és a nő felvette a készülékét, percekig beszélt a döbbent orvos és az asszisztensei előtt. Majd mintha semmi sem történt volna, befejezte a beszélgetést, és elrakta a telefont. Azóta egy nagy táblán egy mobil és az azt áthúzó piros vonal jelzi a betegeknek, a rendelőben tilos a mobiltelefonálás. “Persze nem tilthatjuk meg, de mivel úgy láttuk, hogy az emberek a rendelés közben sem zavartatták magukat, kénytelenek voltunk magunk lépni” – mondta az orvosnő.

A folytatásért kattints az Illúzió caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top