Aktuális

Már honlap segíti az Európába tartó menekülteket

Információs portált működtet a Soros György érdekeltségébe tartozó egyik alapítvány, hogy a menekültek könnyebben jussanak Európába. A honlap több nyelven komplett útmutatót ad a főként közel-keleti, afrikai és ázsiai menekülteknek.

Welcome to Europe (Üdvözlünk Európában) – ezzel a címmel működtet információs portált az Európába tartó menekülteknek a magyar származású milliárdos, Soros György érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány – számolt be a híradó.hu.

A “kiskapukra” is kitér

A honlap több nyelven komplett útmutatót ad mindazoknak a főként közel-keleti, afrikai és ázsiai menekülteknek, akik saját hazájuk helyett az Európai Unióban képzelik el a jövőjüket. Az oldal külön kitér az európai migrációs szabályokra és a lehetséges “kiskapukra” is. De országokra lebontva is megtalálhatják a menekültek, hogy kinek, hova és hogyan érdemes mennie, hogy a legnagyobb eséllyel befogadják.

Pastuul, fársziul is

A honlap letölthető és kinyomtatható információs lapokat is rendelkezésre bocsát, amelyekben a legfontosabb információkat, elérhetőségeket, útvonalakat magával is viheti az útra a menekült, méghozzá akár a saját nyelvén, például pastuul, fársziul, arabul, szomáliul vagy tigrinyául. (Ez utóbbi nyelvet Eritrea és Etiópia egyes részein beszélik.)

Olvass még a menekülthelyzetről az NLCafén:

Migránsok a gyékényesi vasútállomáson
Menekültek a gyékényesi vasútállomáson – Fotó: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top