Aktuális

Nem csak a menekülteken segít majd a Prezi mentőautója

A Medical Aid önkéntescsoportnak azonnali szüksége volt a kialakult menekült helyzet miatt egy mentőautóra, amiben gyógyszert és orvosokat tudnak szállítani a határokra. A Prezi dolgozói két nap alatt adták össze a mentőautó árát.

Korábban már 1,2 millió forintnyi adományt gyűjtött össze a magyar startup vállalkozás a menekülteknek, amelynek felét a dolgozók, a másik felét a cég adta. A mentőautó árát teljesen a magyar és a San Franciscó-i iroda dolgozói gyűjtötték össze.

Dudás Dóra az önkéntesek nevében azt nyilatkozta az origo.hu oldalnak, hogy a gyűjtésbe egy karitatív szervezet is beszállt. Egy jó állapotban lévő, 5 millió forint értékű német mentőautót tudtak venni, ami rohamkocsi-felszereltséggel bír. A csapat és a kocsi jelenleg a Horvátországba tart, hogy elláthassák egy ottani menekülttábor lakóit is, együttműködve a horvát Vöröskereszttel.

A Medical Aid mentőjére most a menekülteknél van a legnagyobb szükség, de ez az autó itt marad, és bármilyen helyzetben bevethető Magyarországon, ahol csak szükség lesz rá.

Olvass még a Preziről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top