Aktuális

Masszőröknek, pénzváltóknak is kötelező lesz az online pénztárgép használata

Online pénztárgép használatára kötelezhetik a masszőröket, a fitnesztermeket, az autószerelőket, a pénzváltókat is. Sőt tervezik az étel- és italautomaták bekötését is a NAV-hoz.

A pénzügyi tárca tervei szerint hamarosan újabb, a szolgáltató szektorban működő vállalkozások számára írják elő az online kasszák használatát. Az érintettek között lehetnek az autószervizek, gépjárműalkatrész-kereskedők, pénzváltók, masszőrök, de vizsgálják annak lehetőségét is, hogy érdemes-e előírni az online nyugtaadási kötelezettséget a diszkókban, fitneszklubokban is.

Tervezik ugyanakkor az étel- és italautomaták bekötését is a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. A Pénzügyminisztérium szerint a tervezett lépésekkel a feketegazdaság ellen szeretnének fellépni.
A szigorításból befolyó többletbevételt például a jövő évtől várhatóan egy százalékkal csökkenő személyi jövedelemadóra szánnák, illetve néhány alapvető élelmiszer adóját is csökkentenék.

Masszőröknek, pénzváltóknak is kötelező lesz az online pénztárgép használata

További adó témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top