Aktuális

6 orvos mondott fel az egri kórházban

Hat orvos távozott egyszerre az egri Markhot Ferenc Kórház radiológiai osztályáról. A főigazgató szerint pánikra semmi ok...

A kórház radiológiai osztályán állítólag indoklás nélkül mondtak fel dr. Fazekas Péter nemzetközi és hazai hírű főorvosnak. Elbocsátása vélhetőleg összefüggésben állhat öt másik radiológus szakorvos távozásával.

Dr. Fazekas Péter október 20-tól már Salgótarjánban dolgozik, szerinte az egri radiológián a rossz körülmények és a rossz hangulat miatt mondott fel előbb három, majd az ő szerződésének lejártakor további két orvos. A megyei kórházak közül a legrosszabb gépekkel, berendezésekkel az egri rendelkezik. A CT, az MR rendszeresen meghibásodik, a DSA teljesen tönkrement. Példátlan, hogy az egri kórházban még ma is filmre rögzítik a röntgenképeket, mert nincs digitális technika ezen a területen. Igaz, ígéretet már többször tettek, hogy a kórházban folyó rekonstrukció során az elavult eszközöket újakra cserélik, ez azonban a mai napig nem történt meg.

Az egri kórház főigazgatója, dr. Tóth Ildikó úgy látja, nincs ok pánikra, hiszen tizenhárman így is maradtak a radiológián. Közülük hatan nyugdíjasként látják el szakorvosi feladatokat, az osztályon négy rezidens is dolgozik. A főigazgató szerint a pénz miatt távoztak az orvosok, a környékbeli kórházak ugyanis gyakran dupla fizetésért csábítják el a szakembereket írja a Heves megyei Hírlap.

6 orvos mondott fel az egri kórházban

További kórház témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top