Aktuális

Ezért halad mindig a másik sor gyorsabban

Ki ne találkozott volna a bosszantó jelenséggel, hogy bármelyik sorba is áll, biztosan a mellette lévő halad gyorsabban. Itt a magyarázat.

Biztosan veled is számtalanszor előfordul, hogy a postán, a szupermarketben vagy épp a dugóban várakozva a másik sor halad gyorsabban, pedig nagyon sietnél a dolgodra. Aztán amikor átlépsz az addig gyorsabb sor végére, vagy sávot váltasz, tutira ez lassul be. Hogy mi a bosszantó jelenség oka? Itt a megoldás!

Ezért halad mindig a másik sor gyorsabban

A pillanat, amikor döntesz a szupermarket kasszái előtt végtelen hosszúnak tűnő sorok egyike mellett, és beállsz a végére. Aztán persze épp ennek sornak az elején próbálja a Marsról érkezett idegen az automata pénztárgép működését csigalassúsággal megfejteni. Miért épp veled űz kegyetlen tréfát az univerzum? Az ok nem olyan bonyolult, mint hinnéd.

A várakozás akkor a legbosszantóbb, amikor kevés időd van, és nagyon sietned kéne a dolgodra. Az élet mintha mindig ilyen esetben teremtené meg ezeket a helyzeteket, ugye? Gondolj csak bele, amikor tengernyi időd van, szinte soha nem kell sorba állnod, a forgalom is zöldhullámban halad, és tutira szerencsésen választasz a kígyózó sorok között, mert valójában fel sem tűnik a várakozás. A kulcs ott rejlik, hogy ideges leszel a várakozás miatt, mert sietned kell, mert késésben vagy.

Ezért halad mindig a másik sor gyorsabban

Így tudod a leggyorsabb sort kiválasztani az üzletek kasszái előtt

  • Válaszd az a sort, amelyben a legtöbb férfi áll. Egy tanulmány igazolta, a férfiak türelmetlenebbek a nőknél, és előbb átállnak a gyorsabbnak tűnő másik sorba.
  • Keresd a balra eső sort. Az emberek többsége jobbkezes, ezért tudattalanul is jobb oldalra állnak.
  • A készpénzes kasszák általában gyorsabbak, mint a bankkártyások. Utóbbi esetében gyakran előfordul, hogy tulajdonosa elfelejti a PIN-kódját, vagy rosszul üti be azt, vagy nincs elég pénz a kártyáján. Mind-mind lassítják a sor haladását.
  • A “csak kosárral” megjelölésű sorok nem feltétlenül gyorsabbak. Általában többen vásárolnak kosárnyi, mint bevásárlókocsira való mennyiséget, és a sok kicsiből sok várakozás következhet. A kocsikat sem pakolja púposra a legtöbb ember, ráadásul a kocsik legalább két ember helyét foglalják el, így amikor kitolnak egyet, a sor is gyorsabb ütemben halad.

És azt se felejtsd, ha három sor között kell választanod, az csupán egyharmad esély rá, hogy a leggyorsabban haladóba állsz. Egyébként meg türelem, előbb-utóbb úgy is te érsz a kasszához, a sor elejére, akkor meg minek ezen bosszankodni…

Forrás: Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top