Aktuális

Túl közel van Ausztria: teljes személyzetet keresnek a soproni kórházba

A soproni kórház álláshirdetésében komplett személyzetet keres, az orvosoktól a takarítókig várják a pályázatokat. A munkaerőhiány oka: túl közel van Ausztria.

Az Ausztriába vándorlás nem új keletű probléma, azonban arra még nem volt példa Magyarországon, hogy egy kórházban a komplett személyzet számára hirdetnek munkalehetőséget. Sopronban ez is megtörtént. A jelenséget Ausztria közelségével magyarázzák.

Hét főorvost és a 13 orvos mellett öt osztályvezetőt, 11 szakdolgozót és 10 egyéb alkalmazottat keres a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézete.

Nyáron a vendéglátók munkaerőproblémáiról írtunk, a szakképzett szakácsok, pincérek inkább Ausztriában keresnek, és persze találnak is munkát, mert ott a hazai bérek többszörösét kaphatják meg – írja a Nyugat.hu.

Az orvosok elvándorlása egyre nagyobb problémát jelent Magyarországon, az országhatárok közelében, úgy tűnik, még inkább.

Közel van Ausztria: teljes személyzetet keresnek a soproni kórházba

Olvass még az orvosproblémákról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top