Aktuális

Akadályozza a ki-be hajtást a fonódó villamos új megállója

Úgy építették meg a budai fonódó villamos egyik megállóját, hogy attól a társasházból ki- és behajtani sem lehet, de a mentők és a szemétszállítók járművei sem tudnak megállni.

Sem a mentők, sem a szemétszállító autók, de még a lakók sem tudnak megállni az egyik budai társasház előtt, mert a fonódó villamos új megállóját úgy építették meg, hogy lehetetlen a ház előtt parkolni, vagy a garázsokból ki- és behajtani.

Az itt élők nemcsak a szűk helyre panaszkodnak, azt sem értik, hogyan lehetett a járdaszigetet ilyen magasra építeni. Az utca és a fonódó villamos megállójának szintje között 40 centiméter a különbség, ezért képtelenség kihajtani az autókkal a garázsokból.

A Frankel Leó utca legszűkebb szakaszára épített villamosmegálló alig pár méterre, éppen a földszinti lakásokkal szemben készült el. A lakók szerint a leszálló utasok így könnyedén beláthatnak otthonaikba is, hacsak nem szereltetnek fel sötétítőfüggönyöket vagy fóliáztatják le az ablakokat.

A BKK szerint a II. kerületi önkormányzati határozata a megállót pontosan arra a helyre tervezte, ahová azt építették, és a kivitelezés megkezdése előtt senki nem emelt kifogást, hogy a házakból nem lehet majd kihajtani, így a határozat jogerőre emelkedett, amelyen változtatni már nem lehet – hangzott el az RTL Klub híreiben.

A BKK közleményben jelezte, hogy már felvette a kapcsolatot az érintett kerülettel a helyzet rendezése érdekében.

További cikkek a fonódó villamosról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top