Aktuális

Tolvajnak nézte a biztonsági őr, kártérítést kap

Sokunkkal előfordult már, hogy egy boltból kifelé tartva a biztonsági őr "szúrópróbaszerűen" átvizsgálta a táskánkat, megalázó helyzetbe hozva minket ezzel. Egy szegedi férfivel is ez történt, és nem hagyta annyiban.

Tavaly szilveszter előtt egy nappal mentem be üdítőt vásárolni az egyik hipermarketbe. A pénztár után megállított egy biztonsági őr, miközben már ittam az italomat, és kérte, mutassam meg a táskámat – idézte fel a történteket a szegedi Kovács Gergely a Délmagyarnak. A férfi nem volt erre hajlandó, ám jelezte, hogy az áruház vezetőjének szívesen megmutatja. Erre további két biztonsági őr jelent meg, mire Gergely inkább megmutatta táskáját. – Ezt követően távozni akartam, de az őrök az ellenőrző helyiség felé tereltek. Az utamat elállták, és egyikük a kezemre is ráfogott.

A férfi, aki semmit sem lopott, az őt ért megaláztatásokat nem hagyta annyiban, bíróságra vitte az ügyet. Az áruház biztonsági szolgálata azzal védekezett, hogy gyanús volt számukra a férfi viselkedése, ezért vizsgálták át. A bíróság azonban kimondta: a gyanús viselkedés ehhez kevés. Éppen ezért több százezer forint értékű nem vagyoni kártérítést ítéltek meg Kovács Gergelynek.

A jogszabály alapján csak akkor kérhetik egy áruházban a táskája kinyitását valakitől, ha megalapozottan feltételezhető, hogy lopott. Az ehhez hasonló perek száma azonban a lap információi szerint évente tíz alatt van. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top