Aktuális

Segíts Te is Somával mélyszegénységben élő családoknak!

Örömhírrel szolgálhatunk: idén is megrendezi immár hagyományosnak mondható karácsonyi adománygyűjtését Soma a Borsod megyében élő szegény családok javára. Ha módod van rá, segíts te is, várjuk az adományokat!

Karácsony előtt pár héttel Soma évek óta meghirdeti adományozó akcióját és gyűjtést rendez az Ózd-Hétesen lévő romatelep lakóinak. Körülbelül négyszáz ember él ott, többségük pokoli nehéz körülmények között.

Soma így mesél korábbi tapasztalatairól és az idei gyűjtésről:

“Idén hatodjára hirdetem és szervezem meg a karácsony előtti adománygyűjtést. Ahogy eddig, most is egy borsodi mélyszegénységben élő településre viszem le személyesen az adományokat, konkrétan Ózd-Hétes telepre, ahol az ott élők segítenek elosztani azt, amit kapnak. 

A telepen belül két helyen is  megvannak azok a megbízható ismerőseim, akik pontosan tudják, kinek mire van szüksége, így minden a legjobb helyre fog kerülni. (Nyilván nem osztanak 3 éves gyerekre való ruhát, cipőt olyan családhoz, ahol kamaszok vannak.)

Olyan szegénység van, hogy szinte minden jól jön. Tehát ha azt kérdezitek, hogy mit hozzatok, akkor a válaszom: bármit, de főképp a következőket:

Ruhaneműt, száraz élelmiszert, játékokat, ágyneműt, edényeket, cipőt, könyveket.

Az adományhozóknak könyvekkel kedveskedünk a Jaffa és a Central Kiadó jóvoltából.”

Ennyi adomány jött össze tavaly
Ennyi adomány jött össze tavaly
A kép a telepen készült, miután leraktuk a sok holmit.
A kép a telepen készült, miután leraktuk a sok holmit.

Várjuk tehát az adományokat december 15-én kedden 17 és 20 óra között a Central Médiacsoport Zrt. épületében. Cím: 1037 Budapest, Montevideo utca 9.

Ha lehetőségetek van, gyertek el, és segítsetek ti is, mert adni csodálatos dolog!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top