Aktuális

Bűnösnek találták szándékos emberölésben Pistoriust

Súlyosbították Pistorius ítéletét, az ítészek szerint a sportoló tudta, hogy a lövésekkel a betörőnek hitt személy halálát okozza, és az ítélet szempontjából irreleváns, hogy ki tartózkodott az ajtó mögött.

Oscar Pistoriust korábban gondatlanságból elkövetett emberölésért ítélték el, egy évet töltött börtönben, ahonnan a múlt hónapban kiengedték, hogy a további négy évet házi őrizetben töltse le a nagybátyja birtokán.

Szándékos emberülés : súlyosbították Pistorius büntetését

Az ügyészség még korábban fellebbezett a ítélet ellen, ugyanis szerintük az atléta tudatában volt annak, hogy az a fegyver, amellyel lőtt, a zárt ajtó ellenére is a mosdóban lévő, betörőnek hitt személy halálát okozza majd. Az ügyet újratárgyaló Eric Leach bíró kitért Pistorius magyarázatára is, miszerint fenyegetve érezte magát, azért lőtt. A testület szerint azonban ez nem egy elfogadható indok, ugyanis semmi nem mutat arra, hogy aki a zárt ajtó mögött volt, fenyegetést jelentett volna a sportoló életére. Az pedig az ítélet szempontjából irreleváns, hogy Pistorius tévedett, nem is egy betörő, hanem a barátnője tartózkodott a helyiségben, és halt meg.

Az új ítélet szándékos emberölés, Pistoriusnak így el kell hagynia nagybátyja villáját, és házi őrizet helyett ismét a börtönben tölti majd büntetését. Dél-Afrikban szándékos emberölésért 15 év jár, de Pistorius esetében ez 10-12 évre csökkenhet, tekintettel arra, hogy mindkét lábát amputálták.

Szándékos emberülés : súlyosbították Pistorius büntetését

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top