Otthon

Árulja Pistorius a házat, ahol lelőtte barátnőjét

Tavaly óta lakatlan az ingatlan, értékét átszámítva 103 millió forintra becsülik.

Árulja azt a házat Oscar Pistorius, ahol 2013. február 14-én hajnalban lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampet. A gyilkossággal vádolt, világhírű dél-afrikai futó azért döntött az eladás mellett, hogy fedezni tudja az egyre növekvő perköltségeket. “Szükségessé vált a Pretoriában lévő lakóház értékesítése, hogy Pistorius összegyűjthesse a megnövekedett perköltségek fedezetét” – magyarázta az ügyvédje.

A hatszoros paralimpiai bajnok háza egy rezervátum közelében található Pretoria külvárosában, és értékét előzetesen 330 ezer euróra (mintegy 103 millió forintra) becsülték. Az ügyvéd elmondta azt is, hogy védence nem tudna újra a házban élni, amely azóta is lakatlan, hogy tavaly a rendőrség visszaszolgáltatta a korábbi sportolónak.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

A mindkét alsó lábszárán amputált, 27 éves atléta ellen előre kitervelt, szándékos emberölés, lőfegyver közterületen való használata és lőszer illegális birtoklása a vád. Pistorius pere március 3-án kezdődött. A vádlott a tárgyaláson – ahol rosszul lett, sőt elhányta magát – mindeddig ártatlannak vallotta magát. Azt állítja, hogy betörőnek nézte a 29 éves nőt. Ha a férfit gyilkosságért elítélik, akkor akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

A bírói testület eredetileg március 20-ra tervezte az ítélethirdetést, az ügyészség azonban nemrég szünetet rendelt el, hogy kihallgathassák az összes tanút. A pert valószínűleg jövő hétfőn folytatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top