nlc.hu
Aktuális
Iráni nő költözött be Jónás Vera otthonába

Iráni nő költözött be Jónás Vera otthonába

Ez egy szép barátság kezdete – ezt mondta a lány, miután együtt töltött pár napot a magyar énekesnővel. Befejező részéhez érkezett a Menedék Egyesület kisfilmsorozata.

A Velkám Májgrentsz! videosorozat utolsó részéből kiderül, hogy távoli kultúrák képviselői pillanatok alatt megtalálják a közös hangot egymással. Jónás Verához egy Arghavan nevű iráni nő költözött be egy kis időre.

Vera elvitte Arghavant oda, ahol próbálni szokott a zenekarával. A lány pedig elmondja, hogy művészetet tanult Iránban, de az első stúdióélménye ez volt. Mesél arról is, hogy odahaza, ha elhagyják az otthonukat a nők, viselniük kell a hidzsábot és hosszú ujjú ruhát kell hordaniuk. De ezt egyáltalán nem élik meg rabságként. Arghavan sok nőtársával együtt elkezdett játszani ezzel. Azért, hogy a fejkendő viselését stílusosabbá tegye, elkezdett például színes hidzsábot hordani.

Aztán megmutatja azt is, milyen ruhát tervezett ő maga, végül pedig Vera barátnőivel tartanak egy csajos búcsúestet.

A Velkám Májgrentsz! videósorozatot a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület készítette itt élő külföldiek és magyar közéleti személyiségek segítségével. Az első részben Kulka János fogadott otthonába egy menekültet, Afganisztánból származó, de 6 éve Magyarországon élő férfit. Aztán Klein Dávid egy ugandai férfival, Vranik Roland pedig egy afganisztáni családdal töltött el pár napot. 

A kampány része egy albérletkereső program is. Az egyesület olyan, potenciális főbérlők jelentkezését is várja, akik örömmel adnák ki lakásukat vagy szobájukat itt élő külföldieknek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top