nlc.hu
Aktuális
Kiakadtak a járókelők a gyerekmenyasszony esküvői fotózásán

Kiakadtak a járókelők a gyerekmenyasszony esküvői fotózásán

Felkavaró videót készített egy emberi jogokat védő libanoni szervezet: egy menyasszonynak öltöztetett kislányt és leendő férjét, egy nagypapa korú férfit fotóztak a tengerparton. A járókelők teljesen felháborodtak.

 A törvény nem tiltja Libanonban a gyereklányok házasságát, de a Kafa nevű jogvédő szervezet szeretné, ha végre törvénybe foglalnánk az ilyen házasságok tiltását. Ezért szervezték meg ezt a szociális kísérletet: egy idős férfi és egy 12 éves kislány esküvői fotózását a tengerparton.

 “Éppen kocogtam, és amikor megpillantottam őket, földbe gyökerezett a lábam.” “Hogy hagyhatnám itt, annyi idős mint a lányom!” Ez volt a járókelők reakciója, akik szóváltást követően majdnem megütötték a vőlegényt.

Libanonban a lányok 6 százalékát adják férjhez 18 év alatt, 1 százalékukat pedig 15 év alatt az UNICEF adatai szerint. A világon évente 15 millió lány megy férjhez/kényszerítenek férjhez 18 év alatt.
 

A videót angol felirattal itt nézhetitek meg:

Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top