Aktuális

4 hentesüzletben foglalt le több mint ezer kilónyi húst a Nébih

Több mint ezer kilónyi húst foglaltak le a Nébih ellenőrei, amikor négy hentesüzletben végeztek vizsgálatot. A húsok eredetét nem tudták igazolni, és lejárt szavatosságú készítményeket is találtak az ellenőrök.

Egyszerre négy hentesüzletben tartott ellenőrzést az elmúlt héten a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága. Az összehangolt akció során több mint 1000 kilónyi terméket semmisíttettek meg az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek.

Az ellenőrzés során az üzletekben ismeretlen eredetű húsokat találtak, a termékek egy részéről a jelölést is eltávolították, és találtak olyan húsokat is, amelyeknek lejárt a minőségmegőrzési határideje. A hentesüzletekben szabálytalanul lefagyasztott húsokat is találtak a Nébih ellenőrei.

A megsemmisített áruk között füstölt húskészítmények, tőkehúsok, fűszerek, fagyasztott halak, legnagyobb mennyiségben pedig dobozos zsírok szerepeltek. Az eljárást követően a hentesüzletek milliós nagyságrendű bírságra számíthatnak.

A Nébih más vizsgálatairól is olvashatsz az NLCafén

Forrás: Nébih

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top