Gasztro

Átverték a vevőket – libamáj helyett kacsamájat csomagoltak a zacskókba

A Márton-napi libamáj helyett kacsamájat csomagolt és árusított az egyik baromfifeldolgozó-cég, megtévesztve ezzel a vásárlókat. A NÉBIH lefoglalta a kifogásolt termékeket, és eljárást indított a csaló vállalkozás ellen.

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vizsgálata derítette ki, hogy libamáj megjelöléssel kacsamájat forgalmazott a Kurunczi Hús Bt. Márton-naphoz közeledve a NÉBIH fokozottan vizsgálta a fagyasztott libamájat forgalmazó cégeket, éppen a csalások kiszűrése és a baromfiágazat óvása érdekében.

Az ellenőrzés során a NÉBIH munkatársai több mint két tonna libamájnak álcázott kacsamájat vontak ki a forgalomból, amelynek piaci értéke megközelítőleg 10 millió forint. A hatóság kötelezte az érintett céget az általa gyártott valamennyi “fagyasztott libamáj” megjelölésű termék boltokból való visszahívására, és hiánytalan megőrzésére a vizsgálat lefolytatásáig. Az eljárás folyamatban van, a felelős megállapítását követően az élelmiszer-hamisítás elkövetője milliós nagyságrendű bírságra számíthat – áll a NÉBIH közleményében.

Libamáj helyett kacsamájat csomagoltak a zacskókba

További cikkek libamáj témában az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top