nlc.hu
Aktuális
Tiltakozást szerveznek a vörösiszap-károsultak

Tiltakozást szerveznek a vörösiszap-károsultak

A vörösiszapperben született elsőfokú ítélet annyira felháborította a devecseri károsultakat, hogy demonstrálni akarnak ellene.

A 2010-ben tíz ember halálát okozó vörösiszap-katasztrófa mind a 15 vádlottját felmentették. A 15 ember ellen olyan különböző vádpontokban, mint halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétsége, gondatlanságból elkövetett környezet- és természetkárosítás, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése emeltek vádat. Mindenkit megvádoltak közveszély okozásával, most pedig az összes vádpont alól felmentettek mindenkit.

A Magyar Idők úgy tudja: a devecseri és a kolontári vörösiszap-károsultak nagyon felháborodtak az elsőfokú ítélet miatt, és abban bíznak, hogy másodfokon elmarasztaló ítélet születik majd. A devecseriek tiltakozó megmozdulásra készülnek Veszprémi Törvényszék épülete előtt.

Tiltakozást szerveznek a vörösiszap-károsultak
 

“Csalódott vagyok, mert a bíróság nem talált felelősöket, talán másodfokon másképpen lesz. Örülök ugyanakkor annak, hogy több olyan embert is felmentettek, akiknek nem kellett volna a vádlottak padján ülniük. Annak kellene a felelősséget vállalnia, aki döntési helyzetben volt, amikor idáig fajultak a dolgok. A menedzsment mindenképpen felelős” – nyilatkozta a lapnak Toldi Tamás, aki Devecser polgármestere volt a vörösiszap-katasztrófa idején.

 

Korábbi cikkeink a vörösiszap-katasztrófáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top