Aktuális

Nem fogadnak új utast az Uber-sofőrök

Máris leszedték egy uberes rendszámtábláját, úgy tűnik, az Uber-sofőrök nem fogadnak új utasokat.

Március végén, április elején hatályba léphet az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi, hogy a taxisokra vonatkozó szabályokat be nem tartó uberes gépkocsikról levegyék a rendszámtáblát, vagyis a gépkocsit kivonják a forgalomból szóltak a korábbi hírek. Nos, a kormányrendelet máris hatályba lépett, legalábbis helyszíni beszámolók szerint erre hivatkoztak a rendőrök a jegyzőkönyvben, amikor a hét végén levették az első uberező rendszámát a Liszt Ferenc repülőtérnél írja a nol.hu. 

A cég gyorsan reagált a történtekre. Szombaton már üzentek a sofőröknek, biztosították őket, számíthatnak a támogatásukra, és ha vezetnek, jól kereshetnek. A felhasználók szerint ezen felül szombattól az Uber csak olyanok utazási igényét “hagyja jóvá”, akik nem először hívnak autót, vagyis nem újak a hálózatban. Ha valaki új tagként szeretne kocsit kapni, annak már nem megy.

Ezt a lap munkatársai is kipróbálták, új letöltés után valóban azt az üzenetet kapták, hogy “nincs elérhető autó”, nemcsak a környékükön, hanem az egész városban. Hogy ez valóban egy biztonsági intézkedés eredménye, vagy a rendszámlevétel ennyire megrettentette a sofőröket, az nem derült ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top