Aktuális

Germanwings: sokkoló részletek a pilóta állapotáról

Vakságtól rettegett, és nem tudott aludni a Germanwings gépet a halálba vivő pilóta, Andreas Lubitz, aki ilyen állapotban semmiképpen sem vezethetett volna repülőt.

2015. március 24-én a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó Airbus A320-as gépe hegyoldalnak csapódott a Francia-Alpokban. Senki sem élte túl a katasztrófát, 149-en haltak meg.

A német Bild nyilvánosságra hozta a Germanwings-gépet hegynek vezető pilóta, Andreas Lubitz utolsó levelét, amelyet orvosának írt két héttel a katasztrófa előtt.

Az már korábban is kiderült, hogy a 27 éves másodpilóta depresszióban szenvedett és nem lett volna szabad dolgoznia, de ez az információ nem jutott el a munkahelyére, valószínűleg azért, mert a pilóta megsemmisítette a szakvéleményt.

A pilóta számítógépén megtalálták az utolsó levelét, amelyet orvosának küldött. Ebben arról írt: attól fél, hogy megvakul és elveszíti a munkáját. Szerinte ha nem lett volna gond a szemével, minden rendben lett volna körülötte.

Germanwings: sokkoló részletek a pilóta állapotáról

Andreas Lubitz álmatlanságban is szenvedett, állítólag napi két óránál többet nem tudott aludni az utolsó időszakban, és a legmagasabb megengedhető dózist szedte az egyik antidepresszánsból. 

A gépén más bizonyítékot is találtak arra, hogy nagyon rossz állapotban volt. Skydevil néven öngyilkossági módszerek után kutatott az interneten.

A tavaly márciusi légi katasztrófával kapcsolatos végső jelentést a tervek szerint március 13-án hozzák nyilvánosságra a francia hatóságok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top