Aktuális

Mindkét drogbaba agya károsodott

Mindkét törökszentmiklósi drogfogyasztó nő csecsemője súlyos agykárosodást szenvedett. A kórházból kikerülve is ápolásra szorulnak majd.

A drog miatt kórházban lévő csecsemőket érintő szomorú hírt Lippai Norbert, a szolnoki Hetényi Kórház megbízott orvosigazgatója közölte kedden. Január végén több ember került súlyos állapotban kórházba Törökszentmiklós nyomornegyedéből – mi is beszámoltunk róla.

Mindkét drogbaba agya károsodott

Mindannyian ugyanazt az új, olcsó drogot fogyasztották, beleértve két várandós nőt is, akiken császármetszést kellett végrehajtani. A csecsemők állapota jelenleg stabil, de mivel a drogfogyasztás miatt a méhen belül oxigénhiányos állapotba kerültek, az agyuk károsodott.

 A babák további ápolásra szorulnak majd az állapotuk miatt, ami bizonyosan nem otthon történik majd, mert mindkettőjük ügyében elindult a nevelésbe vételi eljárás. A drogot eladó díler előzetesben van, de azt nem tudni, hogy a többiek ügyében egyáltalán indult-e eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top