Aktuális

Mégsem mond fel a győri kórház 15 sebésze

Bár tízen arra voksoltak, hogy adják be a felmondásukat, és csak öten mondták azt, hogy ne, a 15 győri sebész mégis úgy döntött, hogy maradnak a Petz kórházban. Másképp próbálják elérni, hogy a vezetőség emelje meg a bérüket.

Januárban megírtuk, hogy mozgolódnak a győri sebészek, februárban pedig kiderült, hogy 15 sebész távozna a Petz Aladár Kórházból. A felmondást a bérek körüli vita okozta volna, az orvosok határidőt szabtak, miszerint az üggyel kapcsolatban szeretnének március 31-ig dűlőre jutni a kórház vezetésével. Megegyezés nem született, de a 15 kolléga szavazott, és 10 igen, illetve 5 nem ellenében úgy döntöttek, hogy közös megegyezés híján maradnak. Közleményükben írják:

Januári beadványunkat, amelyben méltányos béremelést kértünk, a kórházi menedzsment elutasította. A tárgyalásokra, konszenzusos megoldásra általunk szabott határidő március 31-ével lejárt. Ez idő alatt tárgyalás nem volt, a menedzsment részéről a probléma megoldására irányuló erőfeszítést nem láttunk… Álláspontunk, véleményünk az egészségügy jelenlegi helyzetéről, munkahelyünk viszonyairól semmit sem változtak. Célkitűzéseink elérésére más módon fogunk erőfeszítéseket kifejteni. Továbbra is kijelentjük, hogy a beadványt aláírók egymással szolidárisak, amennyiben bárkit a korábbi beadvány aláírásáért vagy egyéb (ezzel összefüggő) koholt indokok alapján hátrányos megkülönböztetés, büntetés ér, esetlegesen közalkalmazotti jogviszonyát megszüntetik, állásából felfüggesztik, úgy valamennyien megszüntetjük jogviszonyunkat.

Győr egyelőre fellégezhet, a magyar egészségügy helyzete viszont így is kritikus, a kórházakban egyre rosszabb a helyzet.

(via kisalfold.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top