Aktuális

Kiállnak a tanárok Sándor Mária mellett

A Tanítanék üzenete szerint Sándor Mária nyilatkozatát sokan félreértették, mert valójában a nővér nem adja fel, csak a frontvonalból száll ki. Mint nyilt levelükben írták, a tanárok nem lehetnek elég hálásak Sándor Máriának.

 Azután, hogy Sándor Mária azt mondta, tehetetlennek érzi magát, mert a kórházigazgatók, a szakszervezetek és az egészségügyi dolgozók nem fognak össze, és úgy érzi, egyedül maradt. Valamint arra kérte az egészségügyben dolgozókat, hogy április 15-én a pedagógusdemonstráció napján,  az orvosok, az ápolók, az EDDSZ és a MESZK tagjai is fogjanak össze, menjenek fekete ruhában dolgozni, jelezve, hogy nem működik a rendszer Az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport Nyilatkozata után most Sulyok Blanka tanár írt megható levelet a fekete ruhás nővérnek a Tanítanék Mozgalom nevében.

“Kedves Mária! Nem lehetünk neked elég hálásak, hogy felvállaltad a mozgalmunkat. Ma Magyarországon senki nincs, aki hitelesebben képviselhetne minket, az oktatásügyet is. Nem tudod magad megtagadni, hiszen (részleges) visszavonulásoddal is segíteni próbálsz – arra kéred az egészségügyi dolgozókat, hogy ha újra reményt akarnak adni Neked, akkor álljanak mellénk, tiltakozó tanárok mellé… Az egészségügyi dolgozók, a szociális szféra minden dolgozója és a pedagógusok a legkiszolgáltatottabb emberekért dolgoznak… Ugyan mi lesz velük, ha a nővérek, orvosok, ápolók, tanítók, tanárok, dajkák, óvónők, gyógypedagógusok és szociális munkások körül elfogy a levegő?” – kérdezte a levél írója.

“Azt mondják, ne politizáljunk – vagyis ne emeljük fel a fejünket, ne emeljük fel a szavunkat az elnyomottakért, a megalázottakért. Azt mondják, régen is rossz volt – ez talán ok arra, hogy sose legyen jó? Nekünk, akik nap mint nap emberekkel foglalkozunk, teljesen mindegy, hogy keresztényi könyörületből vagy liberális felvilágosultságból emberséges (vagy embertelen) valaki. Nekünk a tett és az ember számít, nem az ideológia” – írta Sulyok Blanka.

“Ti gyógyítanátok, mi tanítanánk – de nyugodt, korszerű és emberséges körülmények között” – írta a Tanítanék Mozgalom tagja, aki reméli, hogy a történetnek ezzel nincs vége, sőt most kezdődik igazán. “Most rajtunk a sor, hogy összefogásból adjunk példát. Mindenki, aki sajnálkozott és szégyenkezett, hogy nem segített neked, most kapott még egy esélyt” – zárta levelét Sulyok Blanka. 

A fekete ruhás nővér az elmúlt egy évben mindent megpróbált, hogy az egészségügyben változások legyenek. Cikkünkből felelevenítheted, mi mindent tett Sándor Mária.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top