Aktuális

Patthelyzet alakult ki a pedagógussztrájk ügyében

Kérdésessé vált az április 20-i pedagógussztrájk, mivel a szakszervezet és a kormány egyelőre nem tudott megegyezni a diákok felügyeletével kapcsolatban.

A kormány és a sztrájkbizottság nem tudott megállapodni az elégséges szolgáltatásról, ezzel pedig patthelyzet alakult ki – számolt be róla az ATV Híradója.

A kormány azt akarja, hogy az április 20-ára meghirdetett pedagógussztrájk idején minden iskolában legyen felügyelet, a Pedagógusok Szakszervezete szerint viszont egy bírósági ítélet kimondta, hogy tankerületenként egy – szükség esetén több – intézményt kell kijelölni a diákok felügyeletére. A szakszervezet szerint  a minisztérium ezzel politikai síkra terelte az eddigi szakmai egyeztetéseket.

Patthelyzet alakult ki a pedagógussztrájk ügyében
Fotó: pedagogusok.hu

Ha a szakszervezetek és a kormány a hétfői egyeztetésen sem tud megegyezni, akkor az érdekvédők bírósághoz fordulnak, emiatt azonban kérdésessé válik az április 20-i sztrájk. Ezután pedig kezdődik az érettségik időszaka, melyet a szakszervezet nem akar megzavarni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top